Afrika,  Cap Verde,  Palmeira,  RESOR & SEMESTER,  Sal

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Nu fortsätter vår tur mot den färgglada fiskebyn Palmeira.

 

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Palmeira är en liten fiskeby som ligger 2 km väster om huvudstaden Espargos. 
Här livnär sig ortsborna på just fiske. I hamnen ser man fiskarna arbeta.


Souvenirer

Vi stannade till vid en souvenirbutik för att få bra tips på VAD man ska köpa med sig av från Kap Verde. Mycket är krimskrams från Kina (inte helt otippat). De gör inga afrikanska masker eller figurer på Kap Verde, mer troligt att de kommer från Afrikas fastland eller i värsta fall Kina.

OM man ska handla så ska man köpa det de kan odla på dessa öar. Kaffe, tonfisk i röda burkar (viktigt) och annan “mat”. Inhemsk nationaldryck dvs Grogue, en lokal rom. (smakade på denna och den brände nog bort de flesta basiluskerna om man nu hade det) Vinet Chã odlas på ön Fogo.
Sandtavlor och sandsköldpaddor är också souvenirer man kan köpa med gott samvete med vetskap om att pengarna går till något som producerats på någon av de fattiga öarna. Kommer att återkomma till detta i senare inlägg.

 

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Mycket färgglada hus på Sal! Vet ni varför? Jo för att på Kap Verde får man måla sitt hus i vilken färg som man själv vill. 

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Så fina parasoll gjorda av palmblad.

Gatuhundar

En liten stackars gatuhund som inte mådde så bra. Gick med svansen mellan benen som tyder på att den är stressad och rädd. Annars var gatuhundarna mycket trevliga och vår guide brukar mata dessa. Så fort de hörde hennes röst så kom de till henne ♥

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Skolplikt

Denna vecka som vi var på Sal var det dags för den stora karnevalen. Därför fanns det många barn som satt och trummade på gatorna för att öva och dra in en slant. På Kap Verde har alla barn skolplikt mellan 6-12 år.

Hamnen


I hamnen är det en febril aktivitet där fiskarna bokstavligen ger sig ut varje dag för sina dagliga fiskar. Den huvudsakliga födan är just fisk. Och på restaurangerna så är de huvudsakliga rätterna färsk fisk och skaldjur.

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

Ser ni hägern på båten?

Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika Palmeira, Sal, Kap Verde, Afrika

 

Fortsättning följer…

ALLA Kap Verde inlägg hittar du HÄR!

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *