.RECEPT & MAT,  förrätt

Kantarellbouchéer

Snart påsk! En efterlängtad helg för många med fyra hela lediga dagar.
Och som vanligt ställer vi till med en påskmiddag för vår familj, detta år utökad med ännu en familjemedlem.

Älskar påsk! Inga höga krav utan helt pretentioner eller prestation firar jag denna högtid med familj och god mat. 

En lång helg med många middagar. Här kommer ett tips på en jättegod och enkel förrätt eller bara en rätt i sig om man serverar den tillsammans med en god sallad.


Kantarellbouchéer

Smördegs på rulle eller plattor


Kanatarellstuvning
Beroende på hur många bouchéer man gör eller hur mycket fyllning man vill ha, och mycket vill man ha.
 
500 g -1000 g kantareller jag tog mina förvällda från frysen (tinade)
3 -5 dl vispgrädde
0.5-1 solovitlök
1 lök
smör att steka i
2-5 msk vetemjöl
salt
svartpeppar

Topping

knaperstekt bacon
friterad kapris 
gräslök


Servering

Sallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut runda formar i smördegen en stor yttre ring samt en inre.
Grädda i ca 10 minuter tills de har rest sig och är gyllene.
 
Kantarellstuvning
Hacka lökarna och fräs i smör. Tillsätt kantarellerna och fräs tillsammans med löken.
Häll på grädden och gör en toppredning av vatten eller grädde och mjöl. Vispa och tillsätt lite i taget tills det blivit en stuvning. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fräs baconen krispiga.
I en panna häll i och hetta upp olja. Fritera kapris tills de är skrupna och krispiga.
 
Montering
Lägg blandsallad med ruccola i botten. På med bouchéen som man fyller generöst med den goda kantarellstuvningen.
Toppa med bacon, kapris och klippt gräslök.
 
Har en reel på instagram om ni vill se snabbt hur jag gör. Kantarellbouchée ( ‹‹‹ klicka)

Hoppas att ni får en fantastisk skärtorsdag! Återkommer med en gudomligt god oxfilé med potatisrosor lite senare.

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *