.RECEPT & MAT,  matminnen,  pizza

Pizza Carbonare & Greklandsminnen

Här kommer ännu ett matminne från utlandet! För så är jag att jag älskar att återskapa en maträtt för att få tillbaka den där feelingen när man är på en speciell plats i livet. Jag har många matminnen från barndomen, har gjort några egna tillsammans med min mor och det är jag verkligen glad över att jag hann med. Med min familj har jag tusentals matminnen och fler ska skapas såklart! Matminnen är fint det som man kan plocka fram en gråmulen dag och laga den där speciella rätten som värmer själ och hjärta ♥

Ammoudia, Grekland 2019 

Pizza Carbonara

Pizzadeg Räcker till två plåtar! Halvera om du bara vill ha en plåt. Man får fuska med färdig köpdeg också!
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
6 msk olja
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
(räcker till två plåtar, vill man ha en plåt halvera receptet)

Rör jästen i vattnet till det löst sig. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter medan du förbereder pizzans toppning.

Topping

1 1/2 gul lök, finhackad
½ riven solovitlök
1 pkt bacon
3 dl vispgrädde
1 ägg
3 dl ost välj den du gillar, vanlig eller parmesan
svartpeppar
Riven ost till pizzabotten och topp.

Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller 250 vanlig
Kavla ut degen på en plåt.

Stek på lök och vitlök och tillsätt bacon som du skurit i bitar och stek tills de fått färg. Tillsätt grädde och låt reduceras smaka av med svartpeppar, tag från värmen rör ner osten och rör till sist ägget.
Fördela riven ost på botten av degen, bred ut den krämiga baconostsåsen över botten och strö över lite extra ost. Jag 

Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Share Button
4

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *