.RECEPT & MAT,  paj

Frasig Västerbottenpaj med smörstekta kantareller

Här kommer ett riktig smarrig recept på en frasig Västerbottenpaj med smörstekta kantareller. Kanske har du kvar av guldet i frysen från förra höstens stora skördar. Det har jag. Och det är så trevligt att kunna frossa i svamp.

Frasig Västerbottenpaj med smörstekta kantareller

1 rulle smördeg
ca 300 g kantareller
1,5 dl grädde
2 ägg
ca 2-3 dl Västerbottensost, riven
salt & peppar


Topping

rucolasallad & extra västerbotten

Rulla ut smördegsrullen på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Stek kantarellerna i lite smör.

Vispa ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och peppar.
Blanda ner de smörstekta kantarellerna. 

Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. 
Tag ur och toppa med ruccola och extra riven Västerbottenost.

Frasig Västerbottenpaj med smörstekta kantareller  Frasig Västerbottenpaj med smörstekta kantareller

Så gott som en liten entrérätt till välkomstdrinken, på buffen eller varför inte som en lyxig middag tillsammans med en fräsch sallad.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *