.RECEPT & MAT,  förrätt,  mingelmat

Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom

Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom hur gott låter inte det? Till påskbuffén ville jag ha olika roliga rätter, skippade en hel del och tänkte nytt nytt i år. Hur gott är det egentligen med alla dessa vanliga kokta ägg på en läcker påskbuffé? Jag älskar att tänka och testa nytt. Så vips hittade jag detta recept från ICA.
Magisk god Äggcocotte som är så len och smakrik från västerbottenosten med lyxig topping med löjrom och smetana. Nomnom!
I receptet stod det att de ska bakas i vattenbad vilket jag glömde, men de blev alltså så goda utan det. ställde dem direkt på ett galler, i muffinsformar i en muffinsplåt. Testade även direkt i en form och tummen upp. Funkar finfint.

Gör denna goding nu i helgen! Perfekt till brunchen.

Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom

6  ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven Västerbottensost

Topping
2  förpackning löjrom 
2 dl smetana
dillkvistar
citronklyfta
 
 
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost och salt.
Häll i små portionsformar eller i muffinsformar som man ställer i en muffinsform (jag har en med 6 stycken hål) Resten fick hällas upp i portionsform.
Ställ in i ugnen (och häll kokande vatten i ugnsformen så det går upp till hälften på formarna). Detta moment missade jag men det gick finfint ändå.  
Grädda ca 20 minuter eller tills de precis stannat.
 
Montering
 
Toppa med rom, smetana, citron och en dillvippa. 

Ät och njut så gottigt.

Äggcocotte med Västerbottenost, smetana & löjrom

Inte så många foton, vilket i sin turt betyder att det kommer som inspo som reel på min instagram! Vlommen att följa mig där om du inte redan gör! Har ett nytt konto för bara husbilen också som finns HÄR!

Välkomna välkomna!

 

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *