.RECEPT & MAT,  tillbehör

SOLIG TISDAG & LEMON CURD

Det känns lite som julafton när man ser solen orka sig genom molnen som sakta skingras och ger oss en riktig vacker februaridag med sol från klarblå himmel. Äntligen! Man får ju stor lust till att snöra på sig löpardojjorna och ta sig en runda på studs! Men det får vänta. Först jobb och ikväll intervaller.
140210_1
#the sun is shining and the weather is sweet

Idag bjuder jag på ett solfärgat tips! Att göra sin egna lemon curd eller citronkräm är busenkelt. Jag gjorde en sats till att ha till sonens 15 årstårta och det som blev över sparade jag i burk till den rostade frukostmackan. Riktigt gott till en god Goudaost!
141209_3
Du behöver
Saft från 2 citroner
3 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
Gör så här

Vispa ihop ägg och strösocker i en kastrull på låg värme och pressa ned citronsaften, rör om hela tiden. De får absolut inte koka! Rör till krämen tjocknar. Dra av från värmen och rör ned smöret. Låt kallna.
141209_1 141209_2
#lemoncurd

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *