dessert,  FEST,  förrätt,  kött

WHEN BAKING FOLLOW DIRECTIONS. WHEN COOKING GO BY YOUR OWN TASTE

Vi firade en födelsedag här i lördags och naturligtvis med en massa mat!

Förrätt: Kantarellbouchéer.

Boucheérna görs på vanlig smördeg. Ta ut rundlar en stor och en liten (Den lilla ska man dekorera med, men det glömde jag)

Gör en krämig kantarellstuvning, fräs kantareller och schalottenlök. Gör stuvning, bottenredning på smör och mjöl tillsätt grädde och sist de frästa kantarellökblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Skölj ruccola och späda rödbetsblad och låt rinna av, lägg upp på tallrik, på med bouchéerna häll i stuvningen och garnera med urkärnad båttomat.

Varmrätt: Helstekt provensalsk fläskfilé med rostade rotfrukter (potatis, lök, rödbetor & morötter) och gräddsås.

Dessert: Chokladfondant

En av våra favoritdesserter i detta hem är en härligt krämig, rinnig chokladfondant! Tillbehören kan varieras i oändlighet men just i lördags blev det våra egna odlade/plockade bär.

Jordgubbe, smultron och blåbär. På våra hallon gjorde jag en hallonrippel och serverade med en stor klick lagom vispad grädde.

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.