♥ kidsen,  bakning,  dessert,  FEST,  HÖGTIDER,  tårta

CHOKLADTÅRTA med bärgelé

I tisdags fyllde yngsta dottern 17 år. 17  år!!! Hey! Vad det inte jag som nyss var det! ;)
I alla fall så har vi traditionen som så många andra familjer att barnen/ungdomarna bestämmer vad det blir för mat på bemärkelsedagen.
Förrätt sedan ett par år tillbaka är räkbakelse, ja varför mecka ihop en hel smörgåstårta när man kan plocka ut det gottaste och det som alla egentligen vill ha!
Har ett riktigt bra och smarrigt recept och tips som kommer!

Till huvudrätt blev det inte så otippat kycklingbröst och egna ugnsbakade klyftpotatis. Såsen blev en curry/timjan. Nomnom!
Och till dessert eller rättare sagt födelsedagstårtan blev en riktigt god tårta med chokladbottnar med lager av chockladmousse, hallon och grädde.
Var sugen på att göra en bärtårta med gelé så det fick det bli! Upptinade hallon från vår trädgård som östes med hallongelé. Och så spritsad grädde (den riktiga spritsen var helt borta men vad gjorde det).
131114_3

Enkel bordsdukning, kunde inte motstå att ha serpentiner på bordet. De snygga vita ljusstakarna är ett riktigt fynd och kommer från Ö & B och kostar bara 19:95/st!
Kommer ge ett riktigt bra tips på vad jag ska ha mina till lite senare….

Den blev riktigt lyckad och smakrik! Rekommenderar varmt att göra tårta med chokladbotten. Tänk vad gott med lite apelsin och chili. Det måste testas vid nästa födelsedag!

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *