.RECEPT & MAT,  bakning

MOROTSKAKA

Och här kommer den smarriga morotskakan som jag och dottern gjorde i veckan! Kanske något att servera i morgon på alla ♥ dag!
140212_1
#morotskaka #hemmabyggd stege  #irislights #litenjulgran

Du behöver
100 g rumsvarmt smör
2 1⁄2 dl strösocker
2 st stora morötter
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk kanel

Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (vi tog en halv vaniljstång)
Skal och saft från citron efter tycke och smak
150 g philadelphiaost/cream cheese

140213_2
#morotskaka in the making

Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör poröst tillsammans med florsockret. Tillsätt vaniljsocker, cream cheese och smaka av me citronskal och saft. Ställ in i kylen medan du gör kakan.
Rör smör och socker poröst. Rör sedan i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem i smeten. Blanda ned mjöl, bakpulver och kanel. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min beroendes på ugn, jag körde 35 minuter.
Stjälp upp kakan på fat och låt den bli kall innan du brer på krämen. Förvaras i kylen!

140213_3

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *