.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

TEMA ÄPPLE – Knäckig äppelpaj

Äppeltemat fortsätter och här kommer ännu ett recept på en – Åh vad god! den godaste jag ätit pajen!!! (recensioner från familjen)

50 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap (tog baksirap)
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn (jag använder AXA sport)
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen

Så här gör du

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Smält smör i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde. Blanda ned de övriga ingredienserna. Lägg först i äpplena och sedan fördelar du smeten över. Grädda i ugnen 200°C i ca 30 minuter, tills pajen är vackert gyllenbrun.
140920_2 140920_3

140920_1

Serverade denna goding med vaniljvisp!

Share Button
1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *