Grisslehamn,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Grisslehamn & Albert Engström

Kikade igenom mitt gedigna fotobibliotek och hittade dessa från i början av september förra året då maken och jag tillbringade ett härligt dygn på Hotell Havsbaden i Grisslehamn. Dagen efter tog vi en promenad och följde i Albert Engströms fotsteg till hans hus och sedan den magiska stigen ned till havet och hans ateljé. Fantastiskt vackert!

Tips från mig denna fredag då det är riktigt snöslask ute och efter gårdagens snösmocka som kom precis när jag var på filminspelning i Stockholm. Men inte synd om mig. Man håller ut! Snart kommer både våren och vaccinet. 

Trevlig helg och fortsätt att hålla avstånd och tvätta händerna! Amen!

Albert Engström var en svensk tecknare, målare och författare.

Albert Engström ritade huset med hjälp av sin elev Carl Hagsten. Det stod klart 1907 på en klippa nära havet utanför Grisslehamn, något mindre än en halv kilometer från Albert Engströms bostad.

Ateljén är målad i Falu rödfärg på de södra och östra fasaderna, men är vitmålat på faserna mot öster och norr för att bättre tjäna som sjömärke. Albert Engström hade huset som ateljé fram till sin död 1940 och den har lämnats orörd sedan dess.

Ateljén sköts av Albert Engström-sällskapet. Det är ett byggnadsminne sedan 1975.

Det var ett litet utflyktstips från mig denna fredag då man kan bläddra i mina reseberättelser och njuta att vi varit på äventyr och längta till nästa! Alla våra resor som finns på pränt här i bloggen hittar du HÄR

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *