HEMMA HOS,  sommar,  TRÄDGÅRD

TRÄDGÅRDEN MITT I JUNI

I helgen var det fullt upp och istället för att springa långpanna blev det häckklipping. Vi gör det alltid midsommarveckan. Även i år och därför fick långpannan utebli. Ibland måste annat gå före, så förra veckans mil blev blygsamma 21 km. Men nya tag denna vecka!

Har inte hunnit med att tillbringa många sekunder framför datorn så jag hoppas att mina förinställda inlägg föll er i smaken ;) (Mycket praktiskt tycker jag och fler inställda kommer)
I lördags var det dop för lille Valentin. Ett fin vackert och trevligt dop. Men mer om det kommer i ett senare inlägg. Tänkte bara visa lite foton från förra veckan hur trädgården såg ut. Går så fort nu! Potatisplantan som finns med på bild har ökat det tredubbla i volym sedan dess! Maken har målat staket och rosenportal svart, sååååå snyggt! Och så har vi äntligen fattat beslut över hur vi gör med vårt runda hål i altanen där poolen stod förut. Först tänkte jag att det vore otroligt läckerrt att fylla upp med lite grus och ha våran matmöbel där. Men rent praktiskt så är det bättre men ett heltäckande golv så att man kan flytta om och möbler fritt. Och så är vi förståss rädda om lille Valentin när han är på besök ♥ Ibland får trädgårdsdesign stå undan för det praktiska.
140616_1
Mina krasse som jag dragit upp har bl. a . fått bo i cyckelkorgen på vår gamla cykel. Är på jakt efter en till korg så att det blir en riktig blomstercykel! :)140616-1

Snyggt med svart! De rosa Aklejorna kommer till sin rätt mot det svarta och snart snart klättrar den magnifika honungsrosen upp och sprider underbar doft. På fotot längst ned till höger kör jag med potatistema i är! Matpotatis, uppstamad vit potatisblomma. Lilla vita krukan dubbel snöflinga och längst bort en hink med koriander.

140616_2

 

Dags för de söta minipenséerna att bytas ut! I årets balkonglådor på vår norrsida fick det bli som vanligt mina favoritblomster! Återkommer med samplanteringstips!

Nepp! Dags att fortsätta med mina midsommarförberedelser! Alltid trevligt att ta med sig lite hembakt/kokat när man far iväg.  Sugen på att ställa till med ett bullbak nu! Upptäckte igår när vi var på fisketur att vi inte hade en enda fikabulle att ta med!!! Katastrof ;)
Återkommer som sagt med lite foton från dop, tårtorna och annat smått & gott!

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *