.RECEPT & MAT,  altan,  FAMILJ,  grillat/tillbehör,  kött,  saft/dryck,  tillbehör

FLÄDERBLOM, GRILLFEST & SOCKERDRICKATRÄDET

Fördelen med att vara frilansare & jobba hemifrån ett par dagar i veckan är att om man har disiplin är att man kan tillåta sig att pausa och njuta av livet och andra saker…
Som i förra veckan var det företagsbesök i vackra Öregrund och sedan mycket jobb framför datorn, men ändå hann jag klämma in den årliga fläderblomssaft/champagnetillverkningen, den numera veckovisa surdegsbrödsbakningen (jag älskar långa ord och ogillar särskrivning :-D )
Tisdagstrivselpajen blev en a´la Farmor Anka och familjen älskade den! Kommer foton & inspiration i ett senare inlägg!
140707_1 140707_2
I fredags var vi till yngsta dotterns söta svärmor som bjöd oss på underbar god mat! Så trevligt och historien om sockerdrickaträdet får hjärtat att skutta till och le. Ni vet väl vad ett sockerdrickaträd är? Jo, om man matar det med socker och vatten så får man sockerdricka! Nu måste jag skaffa fram ett “träd” eller gräva ur ett gammalt stubbtäd här på vår tomt så att barnbarnet kan få vattna och mata nästa sommar ♥
140707_5
I lördags körde vi en spontan grillfest med den lilla familjen. (Äldsta dottern, svärson & barnbarn).140707_7140707_3 140707_4
Min grilltallrik. Färskpotatis med min gräddiga sås, andra goda såser, Halloumi & jordgubbssallad, grillad tomat, grillad citron (så gott till grillat!) , grillad paprika & fläskkotlett med ben.
140707_8
Tomatsallad kan vara bland det godaste tillbehören! Så enkelt och gott! Tomater, rödlök, en skvätt olja, en mindre skvätt vitvinsvinäger, en nypa salt och så peppar och färskriven timjan. Den åt vi igår till söndagsgrillat. Sommartider =grilla nästan varje dag! :)

Hoppas att ni får en underbar & solig vecka! Fridens!

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *