.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  bakning,  FAMILJ,  HEMMA HOS,  kök,  kött,  LIVET,  NÖJE,  pizza,  SPORT,  tillbehör

KYCKLINGBACON PIZZA, ASIEN MÖTER SVERIGE & HELGEN

Helgen rasslade iväg och ny vecka som innebär höstlov för barn och ungdomarna i hushållet! Trevligt med lite sällskap!
Vi hade en riktig myssöndag med en löptur med maken som efterföljdes av hemmabio & hemmagjord pizza.

I lördags var det innebandy på schemat dock bara för den stora sonen då lilleman fått halsont. Och det minsta känningarna i halsen så är det totalstopp på match och träning…
Nåväl äldsta sonens match var grym! Vi vann och han pytsade 1 mål & gjorde ett ass.
Till kvällsmat grillade vi och jag gjorde en smarrig grönsaks”röra” i asiatiska smaker och serverade denna tillsammans med krispiga tunna pommes, bea och kantarellsås!!! Kanske lite udda med Asien möter Sverige men det funkade jättebra! Var ju bara sååå sugen på kantarellsås ;)
141027_2
Till min Asiatiska Jambalaya behöver du vitkål och morötter som du steker mjuka i smör, tillsätter purjolök julienne (finstrimlade) och rödlök i båtar låt gå en stund till de även mjuknar, sedan tillsätter du sesamfrön, sweet chilisås, soya, salt & peppar. Tills sist lägger du i tomatklyftor och låter gå en liten stund. Klart!
141027_4 141027_3

Igår hade vi som en en riktigt slappardag (bara ett löppass innan). Såg lite filmer med killarna “herr peabody & Sherman” (lite så där tyckte vi alla) Sedan såg vi den sista av Wallander “sorgfågeln” lite sorgset faktiskt. 141027_5
Jag gjorde pizzadegen efter Leilas recept som ger fyra tunna krispiga bottnar. Lägg på valfri fyllning, jag hade tomatsås och vitlök, stekt kyckling, bacon, lök, champinjoner, ost, basilika och timjan.
Gräddas i 220 grader i varmluftsugn ca 13-15 minuter, helt beroendes på hur mycket och “blöt” fyllning man lägger på.
141027_1
Voila! Tunn krispig botten med extra allt!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *