.RECEPT & MAT,  pizza,  rester

PIZZA MED OXFILÉ

Freeeedag och här kommer ett återvinningstips på den där överblivna oxfilén från gårdagens middag. Eller inte på riktigt gårdagens, läs nyårsafton. Så denna smarriga pizza gjordes på pizzans dag, alltså på nyårsdagen! ;)

Men. tips m a o på vad man kan göra med restoxen.

Pizzadeg
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
6 msk olja
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
(räcker till två plåtar, vill man ha en plåt halvera receptet)

Rör jästen i vattnet till det löst sig. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter medan du förereder pizzans topping.

Fyllning
Oxfilé
Bacon
Köttfärs
Salladslök
Champinjoner
Skinka
Ost
Tomatpuré

Dela degen på hälften och kavla ut på smörad plåt. Montera fyllningen och grädda båda plåtarna i varmluft 200 ° (225 °C vanlig ugn) Efter halva tiden byter du plats på plåtarna, grädda till de är klara, det tar ca 15-20 minuter beroende hur mycket “blöt” fyllning man har.

Att servera med hemmaslagen Bearnaise blir en oslagbar kombo.

Det mysiga med pizzabak är att vi samlas alla som är hemma och gör sin egna! Denna gång blev det på plåt men andra gånger har vi gjort pizza calzone, fetaostpizza, kycklingpizza eller fuskat med färdig pizzadeg.

160107_34 160107_33 160107_35 160107_37 160107_36 160107_39 160107_40

På min pizza hade jag tomatpuré, oxfilé, bacon, ost, champinjoner och salladslök. Nomnom!160107_41 160107_38

Sådär! Nu fick ni ett mumsigt tips att göra tillsammans med familjen ikväll eller i helgen! Själv ska vi ut på lite aktivitet i eftermiddag med efterföljande innebandy ikväll och match imorgon! Men, vi ska hinna mysa av vintern, snön och även kura ihop oss i brasvärmen och kika på film och serier ihop! Tips på serier som vi sett/ser kommer så småningom. Är lite säsong för det nu.

Trevlig helg & ta hand om er!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *