.RECEPT & MATkött

CHEDDAR & BACONFYLLD BURGARE MED TRYFFELMAJONNÄS

Äntligen fredag!

Vad ska ni hitta på för skoj? Här blir det innebandy och fortsatt fix på hemmaplan!

Självklart blir det “så mycket bättre” på lördag också! Roligt att se de duktiga artisterna som gör nya arr. och kan det där med musik och sång.
God mat hoppas jag på att svänga ihop också! Är sugen på Italienskt! Fy så jag saknar värmen och Sicilien!

Förra helgen då maken fyllde år blev det så goda hemmagjorda hamburgare fyllda med en massa ost och bacon. Till detta min picklade rödllök och hemmaslagen tryffelmajonnäs. SLURP! Aldrig att man köper färdiga burgare annat än när det är nöd.

Cheddar & baconfylld burgare med tryffelmajonnäs
Nötfärs på högrev
sweet baby rays sås
salt & svartpeppar

Fyllning
cheddar
bacon

Montering
bistro brioche
picklad rödlök
sallad
saltgurka
höstkantareller
tryffelmajonnäs

Tryffelmajonnäs
2äggulor
1 tsk senap (jag tog stark slotts)
1 tskrödvinsvinäger (vit funkar också)
2-3 dl matolja
Några droppartryffelolja

Börja med att göra tryffelmajonnäsen. Blanda samman äggulor med senap och vinäger.
Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Majonnäsen tjocknar när den är klar. Droppa i lite tryffelolja och salt och vitpeppar. Smaka av hur mycket tryffelsmak du vill ha.

Blanda samman nötfärs, babyrays,salt och peppar. Stek en testbit för att kolla att det är bra smak!

Stek tärnad bacon. Stek höstkantareller till topping

Forma hamburgarna i en hamburgarpress och fyll med två skivor cheddar och stekt bacon avsluta med ett lager nötfärs. Stek burgarna i panna och låt dem gå klart i ugn.

Montera tillsammans med sallad, picklad rödlök, saltgurka skurna på längden tryffelmajonnäs och toppa med stekt höstkantarell.

Så jäkla gott!

CHEDDAR & BACONFYLLD BURGARE MED TRYFFELMAJONNÄS

CHEDDAR & BACONFYLLD BURGARE MED TRYFFELMAJONNÄS

CHEDDAR & BACONFYLLD BURGARE MED TRYFFELMAJONNÄS

CHEDDAR & BACONFYLLD BURGARE MED TRYFFELMAJONNÄS

Cheddar & baconfylld burgare med tryffelmajonnäs FTW!

Till burgarna drack vi detta Italienska rödvin Cantina Zaccagnini. Gör nu denna smarriga burgare med tryffelmajonnäs i helgen! Lova!

 

1

Lämna gärna en kommentar!