.RECEPT & MAT,  bakning

SEMMELWRAPS

Semla, semmeltårta, semmelhamburgare, semla med korv & bröd, kebabsemla, pirogsamlan, tacosemlan, semmelpizza …. ja jisses vilken kreativitet det finns! Jag föll för semmelwrapsen och som jag skrev i ett tidigare inlägg, det är såååå goda! De är mycket mer lättätna, inte bara till formen utan även i mättnadsformen! Jag kan lätt dra i mig två! De är som tortillas… :)

Jag gjorde en dubbel sats av en vanlig semmeldeg och gjorde tradionella semlebullar samt wraps.

Du använder samma mängd deg till en wrap som till en vanlig bulle. Du kavlar ut den tunnt och låte den inte jäsa. Grädda på hög värme 250° i ca 3minuter. Passa noga, det går fort! Den måste vara mjuk s att du kan vika ihop den sedan.150129_5

Fyllning
Mandelmassa, en skvätt vatten som du rör ihop massan med så att den blir smidig och vispad grädde. Spritsa eller lägg ut mandelmassa och grädden mitt på (lämna nederkant) och vik sedan ihop till en wrap. Jaga serverade blåbär till. Nästa gång tänker jag addera lite hackade hasselnötter.
150129_7150129_6150129_10
Semmelwraps nomnom

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *