.RECEPT & MAT,  kött

UGNSSTEKT BENFRI KOTLETT

Lördag igen och här kommer ett helgtips på en smarrig, saftig benfri kotlettrad som du enkelt fixar.

Tricket är ugnstermometer! Sant! Vill man ha det perfekt stekta köttet utan att behöva öppna och känna på maten och gissa så är det bara  det som gäller! (Och en riktigt god kryddblandning förståss ;))

Du behöver
Benfri kotlettrad
Valfri kryddblandning, jag kör ohämmat på mina kryddor från krysmyntagården!
Salt & peppar

Gör så här
Skåra köttets fläskkappa i ett rutmönster och gnid in kryddblandningen och salt & peppar ordentligt. Bryn på alla sidor så att köttporerna stänger sig. Sätt i en termometer, har du en som visar kötttyp så väljer du fläskkött eller “pork”. Skjuts in i ugnen som du har värmt upp till 200 grader.
Låt ugnsstekas till termometern visar 68 kan du ta ut den och låta den vila antingen i folie eller bara på skärbrädan. När köttet eftergått och visar en innetemperatur på 70 grader är det ätbart! Låt vila dock i minst 10 minuter så att saften stannar när man skär upp den i tunna skivor.
150108_7 150108_6
Servera med en god sås gjord av skyn som blir när du ugnssteker den. Jag brukar göra min gräddsås först och sedan medan köttet vilar tar jag skyn och smaksätter gräddsåsen! Så gott! Servera med kokt potatis och en tomat/löksallad med ärtskott och en senap/vitlöksdressing.
150108_5
En perfekt söndagsmiddag!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *