.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  tårta,  tillbehör,  tillbehör dessert

CHOKLADANSLAG (TÅRTBOTTEN)

Hej måndag och födelsedagsvecka! Planering av mat & tårtbak är igång och idag bjussar jag på en saftig och chokladig sak!
Något som är ljuvligt gott är att använda sig av chokladanslag när man gör en tårta. Och i kombination till ett vanligt så lir det ännu bättre (och snyggare)

Chokladanslag

1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min.
150121_6 150420_12
141113_2

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *