.RECEPT & MAT,  bakning

JORDGUBBSKLADDKAKA

Åh denna ljuvliga jordgubbskladdkaka från bästa Linda…

Jag har rippat hennes fantastiska recept rakt av men istället för kokos la jag mandelflarn i botten av bakformen och hade i lite extra jordgubbar och hade inget florsocker hemma… Men, så jäkla god! Jag serverade med vaniljglass.
Tack Linda för ett superrecept ♥

JORDGUBBSKLADDKAKA á la Linda Andersson

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.

150718_16 150718_18 150718_17 150718_21 150718_19

150717_43

150717_42

150717_32

150717_34

 

150717_35

150717_33

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *