CHOKLADFONDANT MED FRUKT
Älskade chokladfondant! Här kommer en variant som blir så otroligt god med färsk frukt, rostad kokos och vispad grädde! Njut av detta en lördagskväll!
Chokladfondant
75 g mörk choklad
75 g smör
1⁄2 dl strösocker
2 st ägg
1 st äggula
2 msk vetemjöl
Till servering:
Sätt ugnen på Smält chokladen försiktigt i mikro, rör om och låt svalna. Vispa ihop smör och socker och tillsätt äggen ett i taget och till sist äggulan. Blanda ihop mjöl och chokladen och häll i äggsmeten. Smörj små formar och häll i smeten.Grädda i 200° , nedre delen av ugnen 8–10 min.
Skär upp frukter och vispa grädde. Montera allt på fat tillsammans med den uppstjälpta chokladfondanten eller låt gästerna ta själva.
Rostad kokos gör du enkelt genom att rosta på svag värme på spisen. En snabb ”fusk” hallonrippel (sås) gjorde jag genom att blanda vanlig hallonsylt med lite vatten och sila detta genom en finmaskig sil. Hur enkelt och snabbt?
Ananas, mango, jordgubbar, hallonrippel och rostad kokos.