.RECEPT & MAT,  FAMILJ,  fisk,  HEMMA HOS,  jag & mor,  matsal

FREDAGSLUNCH MED MOR

En trevlig tradition vi haft mor och jag sedan far gick bort 2012 är att träffas MINST en gång i veckan för lunch eller en fika. Ni som följer mig på Instgram vet hur mina fikabilder ser ut när hon besöker mig på mitt andra jobb – på Upplandsblomman och då menar jag inte den digitala delen utan den riktiga IRL som vi kallar den ;)

Numera är hon van att jag ska fotografer och jag har lovat henne att visa alla sedan. Själv tänkte jag i min hemlighet att jag har nu samlat på mig ett par år vilket räcker gott och väl till ett läckert collage. Så ett litet projekt som jag ska ta tag i och förverkliga tills i maj.

Förra fredagen så hade vi det så här mysigt och jag bjöd på torsk med baconkrisp, potatismos och blandgrönsaker.

Jag hade en lite lektion om “NÄTET” eller ute, där ute som hon alltid säger. Det fascinerande är att hon har inga som helst kopplingar till “där ute”, hon äger inte en dator och har aldrig surfat runt. Jag brukar visa vad jag jobbar med. Jag visade webbsidor jag producerar. Hon kommer med den skönaste kommentaren.

-När kommer det ut i tidningen?

Jag älskar att umgås med min mamma, ibland har jag jobb upp över öronen men tar mitt förnuft till fånga och det behövs inte så långa inre dialoger med mig själv innan jag som vanligt inser att det viktigaste i livet är och förblir familjen. All tid man kan få tillsammans är så värdefull. Vem vet vad som händer om en timme? Idag, imorgon eller om en månad? Hur ser livet, hälsan ut om ett år.

Jag har inget (förutom handelsträdgården april-juli) arbetsstyrda “måste” tider. Jag kan börja jobba 05:30 och jobba till mitt i natten om jag behöver det. Jag styr min egna tid och kan välja en ledig halvdag mitt i veckan och jobba en fredagskväll, en lördag och söndag. Det är en ynnest men kräver mycket disciplin. Visst slänger jag in en tvätt i tvättmaskinen, bakar en kaka, förbereder middag som ofta men är så van med mina vardagsrutiner och lite rast måste man ha.

160210_6 160210_5

160210_3 160210_4 160210_2
Säg det med blommor! Fina tulpaner fick jag av mor.

Just nu är det fredag och vi sitter nog och mumsar på något trevligt.

Hoppas att ni får en fin helg! Ta hand om och var rädda om varandra! Imorgon kommer det lite tips och förra veckans mellomacka! Missa inte. Och gör din Valentinsdag lite extra speciell för dina nära och kära.

Bless.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *