.RECEPT & MAT,  förrätt

RÄK & LAXBAKELSE

Det är fredag den trettonde!

Vårens första fredag känns det som! Vi måste fira detta men en smarrig räk & laxbakelse! Visst?
Vi firar livet och att de ungas stundande framtid är deras. Och vår såklart!

Vi firar lite för att livet känns gott! Att jag har ett fantastiskt jobb på handelsträdgården som ackompanjeras med mina filmjobb som strömmar in.
Denna vecka har jag synts i ÖoB´s nya reklam för lågprispartiet. Igår kickade Frälsningsarméns kampanj om att sätta punk igång och så syntes maken och jag i Förlåt mig i den dramatiserade delen av avsnitt 4 som fosterföräldrar.

Vi firar tycker jag med lite gott! Naturligtvis med ostbågskross! Nomnom!

Räk & laxbakelse

5 st

10 skivor vitt bröd
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 dl räkor
3 ägg
2 msk röd rom
salt & peppar
Dekoration
en näve ostbågar
räkor
en draperad laxbit
citronskiva
en klick röd rom
machesallad

Koka ägg och hacka upp. Grovhacka även räkorna och blanda samman creme fraiche, majonnäs, rom och dill. Smaka av med vitpeppar och salt.

Tag ur rundlar med hjälp av ett stort glas. Montera räkröran mellan två bröd.
Detta kan med fördel förberedas flera timmar eller dagen innan! Då blir bakelserna som saftigast.
Dekorera bakelsens sidor genom att doppa/rulla i krossade ostbågar (Lägg de i en fryspåsen och banka med en köttbankare).
Drapera en laxbit på ena delen av bakelsen. Lägg på en stor hög med räkor. Sedan på med machesallad och en rejäl klick med röd rom. Avsluta med den klassiska citronskivan.

Voila! Perfekt till fredagsmyset!

RÄK & LAXBAKELSE

 

RÄK & LAXBAKELSE

RÄK & LAXBAKELSE

RÄK & LAXBAKELSE

RÄK & LAXBAKELSE

Trevlig fredag!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *