.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  FEST,  HEMMA HOS,  HÖGTIDER,  LIVET,  matsal

KONFIRMATION & HEJ DÅ?

Dagarna travar på fort nu och jag tappar lite sugen att uppdatera emellanåt. Jag måste säga att ni är rätt dåliga på att berätta att ni varit här (även om jag ser er ;))
Så lite mer tvåvägskommunikation kanske annars så tar jag nog sommarlov!

Nåväl, i helgen så konfirmerades äldsta sonen. Vädret var lite si och så så jag bestämde mig för att ta en säker väg. Den dragna grisen fick bli dagens måltid tillsammans med en massa grönsaker, fetaost, pitabröd, sals och diverse såser. Jäklars så praktiskt!
Till dessert blev det en tvålagers pannacotta enligt önskemål, choklad & vanilj med smarriga blåbär och hallon. Också väldigt enkelt och som går att förbereda.
140604_3
140604_1
Dukade med vit duk och två olikfärgade servetter. De måste ju bara matcha min marinblåa maxiklänning, makens och yngsta sonens skjorta samt bibeln! ;)
Bröt av det blå med min nya favoritaccentfärg gult! Lejongap placerades i mina sparade småburkar.140604_2
Presenter är inte huvudsaken med konfirmationen men denna gång var det faktiskt det! Moppepojken fick en ny crosshjälm. Gillar outfiten längst ned till höger. Kostym, slirre, hjälm, googles och FOPPATOFFLOR! 140604_4
Mat mat mat! Det räckte hela dagen efter också! Så ska ni ha grillfest men vädret känns ostabilt kör på pulled pork! Man får tid över till annat också ;)

Nu kallar ugnen på mig för där mina snart dragna kycklingar som ska serveras med ris och gräddkokt vitkål! Ett löppass (är dags att börja tänka på maraformen) och sedan avrundas kvällen med veckans andra rabarberpaj!
Ha en trevlig vecka! Jag kanske dyker upp igen ;)

Share Button
 

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *