NYÅRSAFTON 2014
Välkommen 2015! Avslutet på den gamla med NYÅRSAFTON 2014 var så trevligt med en massa mat, dryck och roliga upptåg! 05:00 lyckades vi inse att det var nog dags att dra sig tillbaka och sova några timmar.
Precis som det ska vara!
Nyårsmenyn
Förrätt
Gratinerad hummer med ost/hummerfyllning, sallad och miniostpaj.
Huvudrätt
Grillad hel oxfilé, hasselbackspotatis, gräddsås, rödvinsås, krispiga wokade grönsaker (favorit från förra året), vitlök/timjansmör & grillade chiliräkor.
Dessert
Mandarinpannacotta, limegelé, dumlefluff á la ginerbread, halloncoulis och honungsflarn (jag glömde naturligtvis att köpa färska hallon, så den blev lite ful i monteringen, inte alls nöjd faktisk. Tanken var att jag skulle skära ut smala rektanglar av pannacottan men det blev stjärnor iställe. Nåväl, smaken var god sa alla så jag får lita på det :)
Årets dukning i silver och guld – The same procedure as last year
Planterade enar i vinglas och använde mig av udda klara små glas och vaser som fick värmeljus och varje trio en vacker röd tulpan! (Upprepades fyra gånger på bordet).
Ett gäng kusiner, syskonen Malmborg Jeppe & Isa & jag in action med tillbehör till varmrätten.
Finaste lillprinsen var naturligtvis med ♥
The dress! Lite suddiga foton inga vana fotografer att tillgå men hur nöjd som helst med denna lilla svarta paljettiga sak!
Min ”trafikolycka”, besviken på att jag inte hade tålamod att reducera min halloncoulis, trodde den skulle stelna i kylen :/ Nästa gång blir den garanterat bättre så som det brukar vara. (gör om gör rätt principen)
Jag och lilla mor ♥ Så mysigt att hon orkar hänga med oss ”ungdomar” och fira in tolvslaget och sedan köra hem till sig. (Hon fyllde 80 i maj!)
Återkommer med recept från nyårsmiddagen under kommande dagar!
Trevlig helg!
2 Comments
Oslofru
VIlken härlig nyårsafton! God fortsättning :D
admin
Ja superhärlig! Tack detsamma! :)