löpning,  LÖPNING & TRÄNING,  lopp

VINTERMILEN 2016

I lördags på Alla helgons dag var det dags för mig och maken att springa vår första vintermil! Alltså loppet vintermilen som går i samband med Sveriges äldsta maraton, vintermarathon.

Dagen innan fram med de tänkta loppkläderna enligt trad. Sprang inte i den rosa vinterjackan utan den tunna Run Baby Run jackan med våra neongula “team malmborgarna” trycket på som vi använde oss på Springcross.

161107_3Vi åkte i god tid och fick finfin parkering vid Stora skuggans wärdshus. Här brukar vi parkera lite då och då när det är loppdags.

161109_4

Jodå! Bajamajorna förevigades även detta lopp. Väldigt få om jag ska börja med klagovisa här! Innan start var det en såååååå låååååång kö! Så det var väl här den första missen blev… Vi stod i kö länge och väl men insåg att vi måste värma lite till innan det var dags. Vi värmer och tar det lugnt. Vi resonerar precis som på de andra loppen att tidtagningen startat inte förrän man passerar startportalen, eller hur?

Men det visade sig att det var så fel av oss…. Så istället för att tagit det lugnt stått längst bak och gått framåt så skulle vi vid startskottet armbågat oss längst fram vid ett ställe där det var en handmålad startskylt för milen uppsatt.

Det visade sig att våra klockor som vi stannade på 57:någonting fick en plustid på hela tre minuter när vi tittade på den publicerade tidtagningen :/ Vårt mål detta lopp var inte pers, men inte över timmen en sekund iaf!

Spelar väl ingen roll egentligen för det är inte VM vi är inte elit men, det känns så grymt botten när vi verkligen fått kämpa med träningen denna sommar som inte blev som vi tänkt oss. Och när vi (läs jag, min underbara make stöttar mig och är grymt mycket snabbar, starkare än mig).

Näväl, i-landsproblem men dåligt! Mer info om detta eller starta inte alla chip samtidigt… Knas. Massor av andra som jag hört att de  fått fel tider också. Hoppas på upprättelse. Jag mailade men utan respons. Hahaha! Ska släppa det nu, jag vet vad jag sprang på och att jag har fyra minuter ner till mitt pers. Nästa år så!

Dessutom så var varvningen för de “stackars” maratonlöparna vid milmålgången. Vilket kaos! Trötta löpare som ställer sig efter målgång och då kommer funktionärer och skriker att man måste flytta på sig annars blir man onekligen påsprungen av de som ska göra sin 42 km. Lite förbättringsarbeten på det loppet känner jag.

161109_3 161107_2 VINTERMILEN 2016

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *