.RECEPT & MATbakning

BLÅBÄRSSNITTAR & INBAKADE MINI OREO

Snart dags att börja tänka på julbak! Här kommer två recept med samma grund av mördeg.

En med blåbärssylt och den andra med hemligt innehåll. Dessa bakade jag till barnbarnets 3 årsdag och de hade lite annorlunda namn då ;)

Mördeg

225 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor (spara äggvitorna till maränger!)
½ liter vetemjöl
vatten

Gör mördegen och låt ligga svalt i minst en halvtimme.

Dela degen på mitten. Den ena delen delar du på två och rullar ut och tummar ner degen och lägger en sträng med blåbärssylt i mitten. Av den andra degen rullar du bollar och trycker i en minioreo i . Nyp ihop ordentlig och se till att oreon är täckt av mördegen.

Gräddas i 175 grader i ca 15 minuter tills de är klara.

Blåbärssnittarna pudrar du över florsocker vid servering och de inbakade oreokakorna dekorerar du med smält choklad. Nomnom!

161004_56 BLÅBÄRSSNITTAR & INBAKADE MINI OREO 161004_57 BLÅBÄRSSNITTAR & INBAKADE MINI OREO 161004_59 BLÅBÄRSSNITTAR & INBAKADE MINI OREO 160926_25

1