.RECEPT & MATbakningdessertJULENmat & bak

PEPPARKAKSMUMS

Hej måndag! Här kommer ett tips som jag svängde ihop igår. Den populära kärleksmums är mamman och den juliga saffransmums är systern så här kommer min nya uppfunna broder pepparkaksmums!

Pepparkaksmums

300 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
9 ½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 pkt pepparkakskryddor
3 dl mjölk
Glasyr
65 g smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i smeten och tillsätt det avsvalnade smöret. Vispa till en slät smet. Häll upp i en långpanna, 30×40 cm, smörad och ströbröad. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt den svalna.

Glasyr
Smält smöret och rör i vattnet. Låt svalna. Rör sedan i florsocker och vaniljsocker. Vispa tills allt blandats till en slät glasyr.
Bred ut glasyren jämnt över kakan. Strö på kokos och låt det stelna.

161204_11161204_10 161204_9161204_8 161204_7 161204_6 161204_5 PEPPARKAKSMUMS 161204_3 PEPPARKAKSMUMS PEPPARKAKSMUMS

1

Lämna gärna en kommentar!