.RECEPT & MATbakning

MARÄNGSVISS MED SAFFRANSMARÄNGER APELSIN & GRANATÄPPELSIRAP

Marängsviss fick bli 2019 års sista rätt! Den blev perfekt efter all mat och har du aldrig testat granatäppelsirap förut så måste du! Så syrlig och god och fräschade upp det söta i svissen.

Marängsviss med saffransmaränger apelsin & granatäppelsirap

1 burk gammaldags vaniljglass (äkta)
3-4 apelsiner
5 dl grädde
ett gäng med maränger (tog en hel kakburk)
granatäppelsirap

Saffransmaränger

3 äggvitor
1 dl strösocker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker
1 pkt saffran

Sätt ugnen på 100°C varmluft

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller en i porslin (inte plast eftersom de kan ha en fet hinna vilket gör så att marängen inte reser sig) tillsammans med hälften av saffran, sockret och ättikan i ett par minuter. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng.

Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll marängen i en spritspåse. Spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.

HÄR finns receptet som eget inlägg och med foton.

Vispa grädden. Filéa apelsinerna. Varva glass, grädde, maränger och apelsiner. Avsluta med granatäppelsirap. Dekorera om du vill med flaggor och parasoller. Servera bums och njut! Så god variant på marängsviss! Vill du ha en somrig med jordgubbar? HÄR hittar du receptet på en god.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *