fisk,  förrätt,  inläggningar,  JULEN,  MAT & BAK,  mingelmat

SAFFRANSSILL MED ÄPPLE & KAPRISCITRONSILL

Här kommer tips på den numera berömda 5 minuters sillinläggningen.

Jag älskar sill och vill gärna ha fler lite ovanliga sorter på mitt julbord.

Här kommer två recept, ett taget direkt från ABBAS tipssida och ett helt skapat av mig själv. Plättlätt att göra!
Jag köpte hela filéer och delade så att det räckte till två olika sorter. Tyckte det var trevligt att själv bestämma storleken på sillbitarna så jag gärna gör dem lite mindre eftersom man tar av så många olika sorter på julbordet.

161220_7 SAFFRANSSILL MED ÄPPLE & KAPRISCITRONSILL 161220_8

Saffranssill med äpple

½ paket 5 minuterssill
½ äpple
2 dl creme fraiche

1 msk majonnäs
½ paket (25 g) saffran
vitpeppar
1 fjärdedel solovitlök

Dela sillen i mindre bitar. Skala och tärna äppelhalvan i små bitar. Riv vitlöken och blanda samman alla övriga ingredienser i en skål. Tillsätt sist sillen or rör om. KLART! Förvara i väl rengjord glasburk med lock i kylen.

161220_5 161220_6 161220_9

Kapris & citronsill

½ paket 5 minuterssill
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
ett par msk kapris
saft & skal från en halv citron
vitpeppar

Dela sillen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Tillsätt sist sillen or rör om.

KLART! Förvara i väl rengjord glasburk med lock i kylen.

161220_4 161220_10 SAFFRANSSILL MED ÄPPLE & KAPRISCITRONSILL

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *