.RECEPT & MAT,  JULEN,  kött,  MAT & BAK,  mingelmat

KÖTTBULLAR MED DIJON & KRYDDPEPPAR

Här kommer ett supergott recept på juliga köttbullar. Receptet ger fyra plåtar med saftiga köttbullar som förhoppningsvis räcker till den stora familjejulen. Det går naturligtvis att halvera receptet om man bara vill ha hälften.

Köttbullar med Dijon & kryddpeppar
2,5 kg köttfärs (nötfärs)
3 dl ströbröd
4 dl grädde
1½ gul lök
1 solovitlök
6 ägg
½ dl dijonsenap
1 msk kryddpeppar
Salt, här efter eget tycke och smak! Jag vill ha sälta i min så drar i mycket. Provstek alltid färs för att få den perfekta smaken.

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda samman ströbröd, grädde och dijonsenap och låt stå och svälla en stund. Riv gul lök och vitlök och ha i köttfärsen tillsammans med ägg, ströbrödsblandningen och kryddorna. Blanda ihop tll en jämn smet. Lättast är om man använder väl tvättade händer (eller med handskar) när man blandar.
Gör en test stekning och smaka av. Är du nöjd så börjar du att trilla köttbullar.

Jag brukar grädde två plåtar åt gången, inte i varmluft då de kan bli torra. Klocka dem på 6 minuter och skifta plats så totalt 12 minuter förutsatt att de inte är små. Tänk på att det är bättre att de är lite rosa inuti för man steker på dem innan servering för att få fin yta.

KÖTTBULLAR MED DIJON & KRYDDPEPPAR 161220_22 161220_23 KÖTTBULLAR MED DIJON & KRYDDPEPPAR

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *