.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  fisk,  förrätt,  grillat/tillbehör,  inläggningar,  JULEN,  kött,  MAT & BAK,  mingelmat,  paj,  potatisrätter

FAVORITER PÅ JULBORDET

Här kommer några av mina favoriter och “must have” på julbordet! Skinka, Jansson, sillar såklart! Pastejer och kallskuret. Lax och goda röror och såser. En god gräddig julost och bröd. Rödbetssallad, räksallad, skånsk senap.

Julmust och matiga pajer med köttfärs och klassiska quiche lorraine.  I år preppar jag frasiga pajbottnar som jag sedan fyller med skagenröra och färska räkor, dill och citron. Nomnom!

Malmborg´s till alla som inte diggar Jansson (en gratäng utan ansjovis). Korvsymfoni och griljerade, glaserade saftiga tjocka revbensspjäll med smör & kanelstekta äpplen. Brysselkål som fått en asiatisk touch. Grönkål tillsammans med getost och valnötter…..

På gottebordet trängs fudge, tryfflar och snöbollar. Mina nya skutor med ananas och jordnötter. Traditionella halvmånar och polkakäppar.

Har säkert glömt hälften av allt men här kommer lite recept och inspo.

Låt dig väl smakas. (Klicka på testlänken för att komma till respektive recept)

Grönkålspaj med getost och valnötter

FAVORITER PÅ JULBORDET

Janssons frestelse

5 minutersill

skagencheesecake i pepparkaksformar

FAVORITER PÅ JULBORDET

Tjocka revben med kanelstekta äpplen

FAVORITER PÅ JULBORDETPepparkakspannacotta

FAVORITER PÅ JULBORDET

Fudge av olika slag

FAVORITER PÅ JULBORDET

Glöggkladdkaka

FAVORITER PÅ JULBORDET

Åreskutor

FAVORITER PÅ JULBORDET

Mandelkastanjer

Det var bara lite av allt gott på julbordet. I år kommer jag köra en variant på sashimi också och några matiga pajer. Alltid sååå gott att äta resterna på juldagen. Eller hur?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.