♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  JULEN,  LIVET

DAN FÖRE DAN FÖRE TOMTEJOGGEN

2 dagar kvar till jul….

Är ni i fas? Är ni t o m så där fuskigt jullediga redan?

Här är jag absolut i fas! I stort sätt är alla julklappar klara! Finns lite smått kvar att shoppa men det fixar maken när han är ledig imorgon. Maten fixas nu idag, ikväll och imorgon bitti! En dag stod jag i köket i 8 timmar och då hann jag jobba också! Man kan om man bara vill! (Tips till alla er som undrar hur jag hinner aaaaaallt ;))

Själv jobbar jag som vanligt till 1200 på julafton. Tradition numera och det är ett späckat schema som följs denna fröjdefulla dag. För så tycker jag. Man behöver inte bara vara tillsammans och glädja familjen. Man kan passa på att glädja andra också. Det känns oerhört viktigt i dessa tider.141225_2

Tomtejoggen 2014. Äldsta sonen har vuxit ifrån mig för länge sedan och den yngste är på god väg ♥ 

Vår julafton brukar att te sig så här:

0700 Uppstigning! Tomten har garanterat varit här och lämnat klappar under granen! Hemmavarande barn får sin julstrumpa. Det är ingen högoddsare att det är en stor chokladtomte och något mer… Även Dizel. hunden får sin strumpa.

 


0800 Vi äter tomtegröt!


Sedan fixar jag in i det sista med att förbereda inför lunch och middag.


1000-1200 Jobbar jag och säljer julgrupper och blommor utklädd till tomte så klart! Helt klart uppskattat av kunder och nlister som åker förbi.


12:30 Jullunch. Naturligtvis dopp i grytan med julskinka och räksallad! Här kommer även våra döttrar med fam. hem till oss!


13:00 TOMTEJOGGEN! Vi är alla ombytta och ger oss ut på årets mest fröjdefulla joggingtur! Så HÄR såg det ut förra året.


14:00 Hemma och vi duschar och gör oss julfina


14:59 Tänder det röda ljuset samtidigt som årets julvärd och njuter av att julefriden infinner sig med en timmes Kalle Anka & hans vänner ♥


16:00 Men “Kan du vissla Johanna” på köks-tv:n , förbereds den stora julmiddagen.


17:00 Vi äter i lugn och ro….


Sedan vet man aldrig när tomten dyker upp! Sedan fortsätter kvällen med att äta från gottebuffén. Fixa med julklapparna och njuta av att ännu en jul är i gång.

Julen, hur firar ni den? Berätta gärna hur era traditioner ser ut.

Återkommer snart med en supergod kladdkaka som ni måste svänga ihop under julhelgen!

Nu ska jag preppa mina pepparkaksformar med den där supersmarriga skagencheesecaken! :)

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *