.RECEPT & MAT,  dessert

PEPPARKAKSPANNACOTTA

MUMS! Denna gjorde jag till julaftonens godis/efterrättsbuffé!

Så enkel och uppskattat att servera en pannacotta som man förbereder redan dagen innan servering.

Pepparkakspannacotta
7 st
2 st gelatinblad
5 dl grädde
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

1½ tsk pepparkakskrydda
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp socker, pepparkakskrydda, vaniljsocker och grädde. Krama ur de nu mjuka gelatinbladen ordentligt och rör ner i den varma gräddblandningen. Låt svalna något innan du häller upp de i vackra glas eller snygga burkar.
Låt stelna i kylen i ett par timmar.
Montera pepparkakskross ovanpå vid servering.

PEPPARKAKSPANNACOTTA PEPPARKAKSPANNACOTTA

PEPPARKAKSPANNACOTTA

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *