.RECEPT & MAT,  dessert,  HÖGTIDER,  mingelmat,  nyår

PANNACOTTOR

Men ja! Om någon frågar mig om vilken dessert som är lättast (och snabb att göra) och kan förberedas redan dagen innan så att man slipper stå och greja mitt på nyårsafton så utbrister jag såklart PANNACOTTA! Den har hängt med på många kalas, fester och mottagningar! Så jag funderar på om jag ska göra det  på nyår igen! Jag menar, allt de andra gottiga kan man göra till alla de andra helgerna ;) Fast jag är ju grymt sugen på en riktigt kladdig god fondant med hemmagjord glass förstås…. Eller något helt nytt! Vi får se! Här kommer i a f lite tips och inspiration på det jag hunnit lagt upp här på bloggen!

Håll till godo!

PANNACOTTOR
PANNACOTTOR
LIMEPANNACOTTA
BLÅBÄRSPANNACOTTA
SAFFRANSPANNACOTTA
PEPPARKAKSPANNACOTTA
FLÄDERBLOMSPANNACOTTA
MJÖLKCHOKLADPANNACOTTA
VANILJ/VIT CHOKLADPANNACOTTA
VANILJ & MJÖLKCHOKLADPANNACOTTA
VANILJ/CHOKLAD/BLÅBÄRSPANNACOTTA
MANDARINPANNACOTTA MED DUMLEFLUFF

Grundrecept på Pannacotta
6 personer
Du behöver
2 st gelatinblad
5 dl grädde
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp socker och grädde. Krama ur de nu mjuka gelatinbladen ordentligt och rör ner i den varma gräddblandningen. Låt svalna något innan du häller upp de i vackra glas eller snygga burkar.
Låt stelna i kylen i ett par timmar.
Serveras med fördel med topping i form av färska frukter, bär, rippel, kaksmulor, nötter/mandlar/frön osv.
Pannacottan kan varieras i oändlighet! Om du väljer choklad så rör du ned detta i den varma gräddblandningen.

Tips på smaksättningar
Choklad mjölk/vit/mörk
Saffran, pepparkaka
frukter & bär

PANNACOTTOR
#trippelpannacotta med hallonsalsa

Bara fantasin sätter gränser!
Vilken är din favoritsmak på pannacottan?

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *