dessert

BLÅBÄRSPANNACOTTA

Fredagsfeeling levereras här tillsammans med receptet på den utlovade blåbärspannacottan!

131024_2

Tyvärr så valde jag för höga glas att när jag hällde i så svimpade blåbären upp så att det blev riktigt fula glas… Fast å andra sidan ser de lite “frostiga ut” ;)

BLÅBÄRSPANNACOTTA
4 port (Jag gör alltid minst dubbla satsen)
Du behöver
1 ½ gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta
3 dl grädde
1 tsk socker
1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter.
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.
Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.

Tyckte personligen att denna var lite fadd och snäll i smaken så nästa gång tillsätter jag mer blåbär och gör en vitchokladpannacotta som får gifta sig med blåbären ovanpå samt en blåbärsrippel  som spegel.  Det blir nog mums ;)

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *