GreklandPargaRESOR & SEMESTER

PARGA GREKLAND

PARGA Grekland

Bara 20 minuters bilresa från vårt hotell i Ammoudia ligger Parga. Denna pärla som är en mycket omtyckt välbesökt semesterort.

Tips om du kommer med bil och ska parkera, ta den som ligger lite längre bort från centrum, bara ett par hundra meter, istället för den mitt i centrumsmeten där det ofta är fullsmockat och trångt. Denna vi hittade var i stort sätt tom när vi kom runt 10:00 på förmiddagen.

Jag har så många foton! Delat upp lite så restaurangen får ett eget sedan samt olivoljefabriken vi besökte.

PARGA GREKLAND

Om Parga kan sägas att ca 2500 invånare är bofasta och det blir betydligt fler under sommarmånaderna. Och visst förstår man det! En riktig vacker och charmig liten stad som grundades på 1300-talet av venetianarna.

Staden ligger på berget så vackert förmodligen en bland de vackraste hus på sluttning som jag hunnit besöka – än! Cefalu lilla stad är fortfarande enligt familjen den charmigaste och vackraste – ännu!

På toppen av berget i Parga ligger en borg från 1000-talet som byggdes för att försvara Parga mot angrepp från havet.

I Parga finns två mindre stränder med samma namn. Dessa kallas även för stadsstränder. Här har man trevlig utsikt över den lilla ön Panagia.

PARGA GREKLAND

PARGA GREKLAND

PARGA GREKLAND

PARGA GREKLAND

PARGA GREKLAND

PARGA GREKLAND

Små gränder och smala gator finns det gott om. Många souvenirbutiker också.

PARGA GREKLAND

Charmigt. Här bodde en äldre dam.

Och några trappsteg upp hittade vi en restaurang med underbar vy ned mot Parga och havet.

Det blev lite fruktdricka innan vi fortsätta upp mot vårt mål, ruinerna av den forna borgen.

Missa inte att gå upp på berget om ni är i Parga! Vackert och milsvid utsikt.

Området kring Parga och region Epirus är väldigt frodigt och grönt.

På toppen av ett berg

På högsta punkten vajar denna vindpinade flagga.  Det brukar sägas att flaggans färger symboliserar havet och himlen (blått) respektive kampen för frihet (vitt). Både blå och vit har använts sedan flera hundra år tillbaka som symboler för Grekland. Flaggan har nio vita och blå ränder, de symboliserar valspråket frihet eller död, som har nio stavelser på grekiska. Korset i vänstra hörnet på flaggan representerar kristendomen.

Underbar utsikt ner mot den långa stranden Valtos beach.

Vyn!!!

Och denna hetta självklart en underbar kombo men ibland måste man få vila lite också ♥

PARGA GREKLAND

Summa summarum

Parga i Grekland är en vacker liten stad väl värd att avsätta en dag åt. Strosa runt i den smala gränderna eller gå upp till toppen av berget och kika på ruinerna och beundra den vackra utsikten åt alla håll. Promenera längs vattnet och försök välja en utav de många tavernorna/restaurangerna. Köp någon souvenirer från någon av alla butiker, jag köpte värdens sötaste slantbörs. Perfekt att ha de små valörerna i på ett överskådligt sätt.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *