Grekland,  Parga,  RESOR & SEMESTER

PARAGAEA OLIVOLJA FABRIKEN PARGA GREKLAND

I Parga strosade vi förbi en fabrik som tillverkade olivolja. Tyvärr var visningarna inte denna dag så vi fick inte en tur i fabriken där de tillverkade olivolja. Hade varit intressant. Nu fick vi istället en smaklektion av den smaksatta oljan.

PARAGAEA OLIVOLJA FABRIKEN PARGA GREKLAND

Uppe på loftet höll smaktestet till och här brukar de arrangera större provningar tillsammans med mat berättade den trevliga föreståndarinnan.

PARAGAEA OLIVOLJA FABRIKEN PARGA GREKLAND

Ren olivolja, olivolja med citron eller apelsin testade vi. Olivolja och citron är inget ovanligt finns i butiker här hemma även om dessa inte alls håller samma höga smakstandard som just Paragaea men den med apelsin. Wow!

Den med apelsin står nu hemma i köket och jag kan inte vänta på att få laga mat med den. Som huvudingrediens i en smakrik vinägrett, ringla över fläskkött eller kyckling. Eller på en riktig mörk chokladdessert.

PARAGAEA OLIVOLJA FABRIKEN PARGA GREKLAND

Mycket nöjd efter vårt kulinarsika möte.

Butiken som var fräsch och moder låg insprängd i en liten gränd med ruckel till hus. Inte helt otippat eftersom själva fabriken legat här sedan 1929 och grundades av bröderna Grigorios och Elias. De tillverkade olivolja tills 70-talet. Sedan stod hela fabriken still och det var inte förrän 20 år senare som Athena och Elias Liakris köpte fabriken och restaurera alla maskiner som stod helt orörda kvar.

Missa inte ett besök här! Här hittar du Paragaeas hemsida.

Share Button
2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *