.RECEPT & MAT,  saft/dryck

Rabarberchampagne

Fortfarande finns rabarber kvar i trädgården och i somras testade jag att göra denna rabarberchampagne! Denna svängde jag ihop i augusti men tänker att njuta av den nu i oktober, denna fredag som jag faktisk fyller år. Hela 50. SKÅL!

Rabarberchampagne
1 kg rabarber
3 l vatten
6 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 citroner
1/2 dl äppelcidervinäger
Skiva citronerna och tärna upp rabarberstjälkarna. Blanda alla ingredienserna i en stor rostfri bunke/kastrull och ställ soligt och varmt
inomhus i tre dagar.
Rör om en gång per dag. Sila och häll upp på väl rengjorda patentkorksflaskor. Låt stå okorkade inomhus i solen i två dagar.
Förslut flaskorna och förvara dem kallt i kyl eller matkällare i minst en vecka.
Oöppnad är rabarberchampagnen hållbar i ett år, minst!
Så gott!

Rabarberchampagne

Rabarberchampagne Rabarberchampagne

Share Button
0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *