
Rabarberchampagne
Fortfarande finns rabarber kvar i trädgården och i somras testade jag att göra denna rabarberchampagne! Denna svängde jag ihop i augusti men tänker att njuta av den nu i oktober, denna fredag som jag faktisk fyller år. Hela 50. SKÅL!
Rabarberchampagne
1 kg rabarber
3 l vatten
6 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 citroner
1/2 dl äppelcidervinäger
Skiva citronerna och tärna upp rabarberstjälkarna. Blanda alla ingredienserna i en stor rostfri bunke/kastrull och ställ soligt och varmt inomhus i tre dagar.
Rör om en gång per dag. Sila och häll upp på väl rengjorda (viktigt! annars kan det börja mögla i förtid) patentkorksflaskor. Låt stå okorkade inomhus i solen i två dagar.
Förslut flaskorna och förvara dem kallt i kyl eller matkällare i minst en vecka.
Oöppnad är rabarberchampagnen hållbar i ett år, minst! OBS! Ska förvaras kallt, i kylskåp eller i matkällare.
Förslut flaskorna och förvara dem kallt i kyl eller matkällare i minst en vecka.
Oöppnad är rabarberchampagnen hållbar i ett år, minst! OBS! Ska förvaras kallt, i kylskåp eller i matkällare.
Så gott!
5


2 Comments
Emelia
Hej! Dum fråga, men är den alkoholfri?
Johanna
Låter fantastiskt gott, måste prova detta i år!
Ang hållbarheten, menas det 1 år i skaffer/rumstemperatur?