.RECEPT & MAT,  äta ute,  Östersund,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Östersund

Vi åkte in till Östersund för att slå ihjäl lite tid i väntan på att resten av familjen skulle joina oss på vår andra destination på vår Jämtlandsresa.

Östersund Östersund

Så söta små Storsjöodjur finns överallt på gågatan.

Vi strosade runt i ett mulet och regntungt Östersund och kikade in i butiker och gallerior. Tillslut hamnade vi på en restaurang för en sen lunch. Ropade ut ett hjälp på Instagramstory för restaurangtips men fick inget denna gång så vi hamnade här på Restaurang 53 en våning upp på gågatan.

Pizzor, hamburgare, pasta och a l carte i en salig blandning med influenser från Peru fann vi på menyn.

Maken valde pasta bolognese och jag en carbonara. Det var folktomt, vi var nog bara lunchsena denna torsdag. Kocken själv kom ut och tog beställningarna. Och ännu en gång fick vi in våra glas som bars med fingrar högt upp där man typ ska dricka. Usch, fy vad jag avskyr när personal inte ens kan använda bricka eller hålla långt ned på glaset.

Roligt inrett med “klickgolv” på väggar och tak.

Östersund

Lite lustig dekoration på fatens kanter. Och lite för mycket gul färg i pastan och liiiite för mycket fläsk i carbonaran. Men annars helt ok och mättade hungriga magar efter hotellfrukost, löpning och Östersundvandring.

Efter maten packade vi in oss i bilen och drog vidare ner i landet. Äntligen skulle vi till…

 

Fortsättning följer!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *