PULLED PORK CITRONGRÄS & UGNSBAKADE RÖDBETOR
Välkommen oktober! Min favoritmånad när det blir höst på riktigt!
Varmare kläder, halsdukar och mössor åker på. Dags att packa undan löparshorts och linnen och ha de långa tightsen och tröjor. Mysigt! Älskar hösten ♥
Här kommer en favorit i repris! Pulled pork men i nya kläder.
Denna gång smaksatte jag med citrongräs, gul lök, vitlök, soya, salt och vitpeppar. Hacka löken och citrongräset och blanfda samman med en skvätt soya och salt & peppar. Rubba in köttet och ställ in i ugnen i 120° i ett par timmar.
Som tillbehör ugnsbakade jag rödbetor. Råskala betorna, skiva upp och lägg i ugnssäker form. På med skivor av smör, salt, peppar och timjankvistar. Ställ in tillsammans med köttet när det är ca 1 timme kvar innan servering.
Jag serverad det rivna kttet tillsammans med hembakat surdegsbröd, rödbetorna, broccoli, sallad och en dressing. Gott, enkelt och man vet exakt vad man stoppar i sig! Kika in lite senare, hat förberett ett “hemma hos” inlägg :)
1