.RECEPT & MAT,  tillbehör,  vegetariskt

Fyllda champinjoner

Här kommer ett smarrigt tillbehör som jag hade till helgens söndagsmiddag. Vill man kan man enbart äta dessa tillsammans med en sallad som en vegetarisk rätt. Nomnom!

Fyllda champinjoner

1 ask champinjoner
1 tsk vitlökspulver
0.75 dl panko
1 dl riven ost
2 krm chiliflakes
flingsalt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa svampen och skölj bort ev. jord om det behövs. Torka torr och bryt av foten. Går den inte av ändå in kan du pilla bort resterna med en kniv så att du får ett hål där foten satt. Hacka foten i små bitar. 

Stek den hackade svampen i smör tillsammans med vitlökspulver. Dra av från spisen och ha i panko och smaka av med chiliflakes, flingsalt och peppar. Låt svalna något. Riv osten och blanda ned.

Fyll svamparna med fyllningen och gratinera i ugn tills de fått en gyllene färg ca 15-20 minuter.

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Fyllda champinjoner Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *