.RECEPT & MAT,  kött

Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke

Mat som får långbakas i ugn är både enkelt att göra och blir väldigt mört och gott! Jag tillhör den kategorin av matbloggare som varken har en crock pot eller en sous vide utan använder mig av min gamle hederliga lerkruka eller mina ugnsfasta stora grytor.

Självklart tackar jag inte nej till ovanstående hushållsmaskiner, allra helst en sous vide som mörar kött. Crock potten kan jag leva utan eftersom ugnen gör samma underverk.

Men här kommer då ett smarrigt recept på en långbakad benfri kotlettrad.

Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke

1 benfri kotlettrad 1,5 – 2 kg
2 rödlökar
2 solovitlök
½ dl japansk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung
1 msk sesamolja
salt & svartpeppar
1 näve solrosfrön

Skala och skiva upp rödlök och vitlök. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg kotlettraden i en ugnsfast form och häll över marinaden och lägg löken runt om. Fördela solrosfröna överst och låt bakas i ugnen 100 g i ett par timmar. Tag ur och skiva tunt.

Servera med pressad potatis, gräddsås (ta till bara stekskyn) lingon och haricot vert, ärtor och toppa med rucola Så himla gott!

 Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke  Långbakad kotlettrad med solrosfrötäcke

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *