.RECEPT & MAT,  vegetariskt

Veckans vego -Vegetarisk Minestrone

Hallå! Sorry att det är lite tyst här inne just nu men jag prioriterar hårt just nu! Men här kommer en riktigt god vegetarisk rätt som ligger högt i kurs här hemma när den lagas! Man märker knappt att den är helt vegetarisk. 

Inte alls så svart att svänga ihop och jag ger er bara receptet från höften.

Pasta. Ta någon du gillar jag föredrar fjärilar (se bild nedan) I burk tomatkross, ½ dl svarta belugalinser och ½ dl röda. 1 halv röd och en halv gul paprika, 1 gul lök, två morötter och 2 solovitlök och 1 habanero.

Jag gör allt i samma gryta. Börjar med att steka på lökarna och sedan tillsätter jag morötterna. Ca 6 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar går i, strimlad habanero. Rätt snart kommer linserna i och till sist pastan (beroendes på koktiden på den.) Räkna med ca 15 minuter för linserna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ett gott bröd att doppa i och gärna en klick creme fraiche på toppen.

Veckans vego -Vegetarisk Minestrone Veckans vego -Vegetarisk Minestrone Veckans vego -Vegetarisk Minestrone

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *