.RECEPT & MAT,  bröd,  kött,  sallad

Fläskfilésallad med fuskig Rhode Island

Vilken ljuvlig helg med sol och värme! Så välbehövligt. Kanske grillade ni i helgen och det blev rester kvar av köttet? Här kommer lite inspo till hur du tar reda på resterna på ett gott sätt. Nämligen en sallad.

 

Fläskfilésallad med fuskig Rhode Island

Grillad fläskfilé mixsallad med sorter du tycker om, majskorn, cocktailtomater, gurka, rostade krutonger & citron 

Göra egna krutonger är jätte enkelt! Har du en baguett som blev över sedan igår så skär du den i kuber och låter den gå i ugn tills den har fått en gyllene färg. Du kan antingen göra den helt neutral eller smaksätta den med kryddor och olivolja som du tycker passar. 

Fuskig Rhode Island gör du genom att blanda 1 dl creme fraiche ½ dl majonnäs och ett par matskedar ketchup. Smaka av med salt och vitpeppar.

Montera först salladen sedan lägger du i fläskfilén och fortsätter med de övriga grönsakerna. Avsluta med att ringla lite dressing över och kläm ner lite citronsaft över härligheten. Ett par varv med svartpepparkvarnen gör också gott.

Fläskfilésallad med fuskig Rhode island

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *