.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  matminnen,  sallad

Souvlaki med grekisk sallad & Samosminnen

Grillsäsongen drar igång på riktigt snart, även om vi här hemma är “åretruntgrillare” så längtar man tills grilldoften lägger sig som ett lock över grannskapet på eftermiddagarna. Längtar efter sol och värme. Om man inte kan åka utomlands till Grekland får Grekland komma till oss! Startar därmed en helt ny kategori här på bloggen “matminnen”. Matminnen är mat som jag återskapar från resor, barndomen eller från något annat speciellt tillfälle. 

Souvlaki är så gott och enkelt att göra! Recept finns HÄR tillsammans med andra smarriga recept såsom risfyllda zucchini och lite festkänsla på en grekisk afton vi hade för några år sedan.

Souvlaki med grekisk sallad

Souvlaki
klyftpotatis
mixsallad
tomater (jag tog körsbärs)
gurka
fetaost
kapris
olivolja
svartpeppar

Gör iordning souvlaki och grilla när klyftpotatisen nästan är färdig. Lägg en sallad på tallrik montera tillsammans med de grillade spetten och klyftpotatisen. Avsluta med en halv bit av fetaost, ringla över lite olivolja, några varv med svartpepparkvarnen och toppa tillsist med några kapris.

Souvlaki med grekisk sallad & Samosminnen

Avslutar med några foton från Samos 2017 *drömmer mig bort* ♥

Souvlaki med grekisk sallad & Samosminnen

Sugen på mer Grekland? Kika in här för mer inspo!

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *