.RECEPT & MAT,  fisk,  förrätt

Matjessill med brynt smör och potatiskräm 

Här kommer en riktigt god förrätt som jag hittade i Mersmak och gjorde till vår påsk. Denna passar utmärkt även till midsommar! Kommer definitivt att göra denna i år. Så himla gott! Ni måste göra denna.

Matjessill med brynt smör och potatiskräm 

4 stycken
100 g potatis, skalad
50 g smör
2 dl crème fraiche
100 g matjessill
 25 g 
 prästost
1 msk hackad gräslök
salt
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt.
Värm crème fraichen och rör ner 3 msk brynt smör.
Smaka av med salt. Tärna potatisen fint. Lägg i glas. Häll på smeten och ställ i kyl tills den stelnat.
Tärna sillen och smula osten. Garnera glasen med sill, ost och gräslök. Servera med det brynta smöret.

Matjessill med brynt smör och potatiskräm  Matjessill med brynt smör och potatiskräm  Matjessill med brynt smör och potatiskräm 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.