.RECEPT & MAT,  äta ute

Restaurang Sjökrogen Östhammar

Vi gillar att dinera men på hemmaplan blir det inte allt för ofta. Vi fick dock ett ryck att besöka Sjökrogen efter att de nyligen bytt ägare. 

Bokade online och väl framme med sällskapet blev vi stående i ingången ett bra tag innan någon uppmärksammade oss trots att det gick personalen framför näsan på oss. Eter en stund börjar vi att gå in och då jag sagt mitt bokade namn så får servisen leta efter vår plats.

Vi blir satta och sedan börjar vår rätt konstiga middag. Fort som tusan kommer det in en annan från servisen och delar ut menyer lite huller om buller och går. Inget Hej och välkommen jag heter… och det är jag som ska hand om er ikväll.
Nåväl, det var viktigare att sätta sig på en stol och vika servetter. Eller stå med kollegan och duka upp ett nytt bord. Sedan kommer samma servitris tillbaka och frågar om vi har bestämt oss för vad vi vill äta…
Vi hade kikat på drinkmenyn och var sugna på att ta en fördrink! Men eftersom merförsäljning ingenting var för denna restaurang så bad vi henne att  återkomma men att vi skulle gärna få beställa drycken först.

Vi beställde dryck och mitt glas var så odiskat som det kunde vara som jag påpekade för den andra i servisen som bara bytte ut det mot glaset bakom oss. (Det kom ett par straxt efter som inte noterade att glaset var odiskat och fick alltså sin dryck serverad i detta).

Inga fördrinkar hanns beställas.

Tillslut beställde vi vår mat eftersom servisen var otålig. 

Glada laxar trots allt.

Jag och de flesta med mig beställde in oxfilé med parmesanpotatis och pepparsås. 

Restaurang Sjökrogen Östhammar Restaurang Sjökrogen Östhammar Restaurang Sjökrogen Östhammar

Köttet var perfekt medium rare och smälte i munnen. Verkligen gott! Stor eloge till restaurangen kock med andra ord! Nom nom! Men det var det hela. Upplevelsen och servicen var totalt usel. De plockade av bord och gjorde annat i makligt tempo. Kocken såg rätt irriterad ut när de inte såg att det var mat i luckan och vår fick stå en stund. Lite äckligt när den ena stod med en disktrasa och torkar av borden och med samma hand tar våra tallrikar och tummar på. Kände direkt att här skulle man kunna gå in som restaurangkonsult och coacha servisen.

Vi ville ha påfyllning och titta efter personalen men det blev torrt middagen ut. Fick be om vatten till maten och att de skulle tända ljusen.
Det blev ingen efterrätt eller drinkar på stället heller. Bokar man och är betalande kund så betalar man även för servicen. Hur svårt kan det vara? Vi tacklade för oss och drog vidare…

Maten får fyra malmburgare av fem och tyvärr så blev det inga burgare för service och upplevelse. Bättre lycka nästa gång.

… till NYC burgen eller till “Nycken” som det kallas i folkmun på orten. Fick bli en Margarita och sedan var kvällen igång! Vi som bara skulle ta en drink och sedan gå hem.

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *