HUSBIL,  RESOR & SEMESTER,  Söderköping,  Sverige

Söderköping

När vi la om rutten till Öland så la vi även om hemfärden. Istället för att åka in i landet mot Vättern så la vi hemresan samma rutt som ner men med stoppet i Madickens hemstad Söderköping.

Kebbe somnar snart i husbilen. Våra första tripper till Trosa och Herräng var han vaken och lite orolig hela tiden. Men som tur är har han vant sig och sover gott när vi rullar iväg.

Vi åkte tidigt på morgonen för att hinna få en ställplats invid Göta kanal. Plats kan inte bokas i förtid så då gäller det att hänga på låset och hoppas att fler flyttar tidigare. Oftast måste man vara bort klockan 12:00.

Ställplatsen har inga egna faciliteter utan man får en kod och får använda gästhamnens faciliteter som ligger några hundra meter bort.

Söderköping Söderköping

Många av Söderköpings elskåp är så vackert målade.

Söderköping

Brunnssalongen (nedan) uppfördes 2019 och är en av Söderköpings Brunns kvarvarande byggnader tillsammans med “Slottet” med delar från 1770-talet, Brunnslasarettet (kommande bild) från 1893 och Brunnskyrkan från 1898. 

Genomgående är blomplanteringarna så fina! 

I Sveriges äldsta bokhandel shoppade jag ett band av en bokserie.

Söderköping

Pilutta dig!

Självklart får man egen glass i hettan ♥

Vi orkade inte lämna husbilen så vi slog till med den klassiska “Göta kanal” middagen! 

Och hejade på fotbollstjejerna medan regnet smattrade kring husbilen.

Många vackra hus längst kanalen. 

Det var vår roadtrip det! Så kul att ni  hänger med! Och det kommer faktisk mera! En kortare tur typ nästgårds vi gjorde förrförra helgen.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *