.RECEPT & MAT,  tillbehör

POTATISMOS

Kanske inte det mest eftertraktade receptet på nätet i dessa bokstavsdietstider. Men här kommer i alla fall mitt recept på mitt hemlagade potatismos som jag alltid gör.
Och apråpå dieter så har jag kommit på den jag kör…
EAT! Eat And Train ;)

Skämt å sido!

Så här gör jag mitt mos

Skala potatis, jag brukar köra min i den elektriska potatisskalare när det är bråttom en vardag. Sdan skivar jag ned dem i mindre bitar vilket förkortar koktiden avsevärt.

När potatisen är mjuk så smälter jag smör och mjölk i en kastrull tills det är riktigt varmt. Blandar man i kall mjölk och smör så är risken stor att potatismoset blir trist ljummet tapetklister och inte så där härligt fluffigt!

Sedan häller du av vattnet från potatisen och mosar till det lite med visparna i elvispen innan du häller på salt och grovmalen svartpeppar samt en del av den heta mjölkblandningen. Vispa och tillsätt mer av mjölkblandningen om det behövs. Moset ska bli fluffigt! Smaka av så att det smakar gott!
140409_2
#Skala, dela, koka #Varm mjölk/smörblandning

140409_5
#Gött mos!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *